Ky program fokusohet në promovimin e dialogut si instrument për të ngritur në shkallë më të lartë komunikimin kolektiv në mes të komuniteteve dhe për të përmirësuar marrëdhëniet ndëretnike dhe rajonale.

Puna jonë fokusohet në kërkimin e mënyrave më të mira për ta përmirësuar dialogun shqiptaro-serb në Kosovë, tejkalimin e mosmarrëveshjeve politike dhe zgjidhjen e problemeve praktike që prekin mirëqenien e komuniteteve jo-shumicë. D4D kontribuon edhe në normalizimin e marrëdhënieve ndërmjet Kosovës dhe Serbisë dhe përfshihet në platforma të bashkëpunimit rajonal me qëllim që të krijoj terren të përshtatshëm për marrëdhënie të mira fqinjësore në rajon.

Qasja e Qeverisë Kurti në raport me dialogun Kosovë-Serbi?

Cilat duhet të jenë 3 prioritetet kyçe të politikës së jashtme Kosovare

Dialog dhe Bashkëpunim Rajonal

26 Mars 2021 Luke Foley

Si e vlerësojnë qytetarët kosovarë vendimin e qeverisë së Kosovës për t’ju bashkëngjitur “mini-Schengenit”?