Blerinë Ukshini

Pandemia Covid-19 ka ndryshuar rrjedhën e funksionimit të shumë shteteve në të gjitha fushat. Përveç dëmeve shëndetësore dhe socio-ekonomike që padyshim janë më të mëdhatë në këtë mes, situata ka ndikuar edhe në zhvillimet politike e institucionale, sidomos tek vende të cilat kanë pasur një vit zgjedhor, në nivel nacional apo atë lokal. Qëllimi i […]

Njëzet vite që nga paslufta, gratë në Kosovë ende përballen me diskriminim dhe mungesë të hapësirës për të qenë pjesë e vendimmarrjes. Atyre u mohohet e drejta të jenë zë i fuqishëm brenda subjekteve politike e të ulen në tavolinë kur diskutohen dhe merren vendime të tilla si dialogu me Serbinë, Integrimi në Bashkimin Evropian […]

Kafiteritë e Prishtinës janë të tej mbushura që nga mëngjesi e deri në orët e vona, me të rinj që qajnë hallet nga pamundësitë për vende pune ose edhe për mungesën e aktiviteteve, fakte këto të cilat i bëjnë ata çdo ditë e më pasiv dhe pesimist. Tash e 18 vite që nga zgjedhjet e […]

Në vendlindjen e cila nuk lë për të dëshiruar kthimin në këtë qytet që ka një kaos në 525 km2, me infrastrukturë të pa rregulluar e me një turizëm rural të pa zhvilluar. Gjilani i pas luftës me fabrika të mbyllura dhe të privatizuara si dhe një komunë shumë e mangët në aktivitetet rinore. Por […]

Kuvendi i Republikës së Kosovës si institucioni më i lartë legjislativ shtetëror ku deputetët zgjidhen drejtpërsëdrejti me vota e qytetarëve, do të duhej që të reflektonte një përfaqësim të denjësishëm të interesave të tyre. Por sa në të vërtetë ndodh kjo, lë shumë për të dëshiruar. Politika nuk është një shkollë ku politikanët hynë dhe […]