Editorialet

Pavarësia dhe efektiviteti i qeverisjes lokale janë elementet thelbësore të strukturës së shoqërive demokratike dhe elemente të domosdoshme për suksesin social dhe ekonomik. Për të arritur këtë sukses, qeveritë lokale duhet të jenë të fuqishme dhe të afta për të marrë vendime dhe të kenë shërbime sa më afër interestit të qytetarëve. Kjo duke ju […]

Nëse për asgjë tjetër nuk kanë dalluar zgjedhjet lokale të 22 tetorit të këtij viti, me zgjedhjet paraprake, në këto zgjedhje përfundimisht ranë disa nga bastionet e partive politike, ku e kanë pasur “hambarin” e votave. Lidhja Demokratike e Kosovës (LDK) për herë të parë në të dielën e parafundit të tetorit e pa se […]

Papunësia, mungesa e përkrahjes së rinisë në arsim, kulturë e sport, mosfunksionimi i qendrave familjare, janë vetëm disa nga problemet kryesore me të cilat ballafaqohen qytetarët e komunës së Kamenicës. Prej pasluftës në komunën e Kamenicës ku jetojnë rreth 36 mijë banorë, nuk ka pasur asnjë investim kapital. Shumica sigurojnë ekzistencën nga prodhimet e bujqësisë […]

Është java e fundit e fushatës së zgjedhjeve lokale, kandidatët për Kryetarë të Komunës së Prishtinës kanë shpeshtuar takimet, daljet publike, e sidomos premtimet. E ndonëse në programet e kandidatëve nuk është e përfshirë ndonjë seksion i veçantë e cila i dedikohet tërësisht të rinjve, frazën të cilën e thonë më së shpeshti të gjithë […]

Më parë kur fillonte koha e fushatës ishte e lehtë të manipulohej me ndjenjat e qytetarëve të Mitrovicës. Në fushatat e mëhershme të gjithë kandidatët/et me plot gojë premtonin: “do të bëjmë bashkimin e Mitrovicës”. Nuk flitej për program, e aq më pak për program të të rinjve. Diskutimi i vetëm ndërtohej mbi premtimin e […]

Premtimi i krijimit të vendeve të reja të punës duhet të jetë i lidhur me një plan konkret. Së pari të idesë se çfarë vende të reja të punës do të hapen, pasi që ato duhet të jenë edhe në harmoni me kërkesat e të rinjve. Pastasj edhe se si planifikohet të arrihet kjo. Përndryshe […]