Angazhimi i rinisë për adresimin e problemeve të tyre nga Komunat!

30.04.2021

Përmes diskutimeve me të rinjtë/rejat të komunave të ndryshme, në Manifestin e Rinisë në vitin 2017, D4D ka identifikuar disa prej problemeve kyçe të rinisë në komunitetin e tyre. D4D së bashku me të rinjtë/rejat e subjekteve politike, dhe grupit jo-formal “NE” të këshilltarëve të Kuvendeve Komunale të Komunave të ndryshme ka avokuar për adresimin e tyre nga Komunat tash e disa vite, ku si rrjedhojë disa prej tyre tashmë janë adresuar, e të cilat janë paraqitur në infografikën në vijim:

Kjo infografikë është realizuar në kuadër të projektit “Pjesëmarrja e rinisë me integritet politik”, me mbështetje nga National Endowment for Democracy (NED).

Të tjerat

Mungesa e përkrahjes financiare shihet si pengesë për avancimin e rinisë brenda subjekteve politike!

Bashkëpunim ndërpartiak mes të rinjve mund të sjell më shpejtë ndryshimet tek grupet e synuara!

Qasja e Qeverisë Kurti në raport me dialogun Kosovë-Serbi?