Krenar Gashi

Para një dekade, përfaqësuesit e zgjedhur të popullit të Kosovës u mblodhën në një seancë të jashtëzakonshme për të shpallur vendin të pavarur dhe sovran. Një prej argumenteve kryesore, që ishte përsëritur vazhdimisht gjatë gjithë procesit të zgjidhjes së statusit politik të Kosovës, ishte se vendi paraqiste rast unik në politikën botërore. Ky aspekt unik […]

Dhjetëvjetorin e Shpalljes së Pavarësisë, Kosova e priti në një raport të çuditshëm me botën perëndimore, gjegjësisht SHBA-të dhe BE-në. Akrobacionet amatore politike të shefave të shtetit me nismën për tu tërhequr nga përkushtimi ndërkombëtar për Gjykatën Speciale, sollën si reagim një ndryshim të diskursit të botës perëndimore në raport me Kosovën. Së këtejmi, natyrshëm, […]