• Shqip

Seria e blogjeve tematike në kuadër të projektit ‘Avancimi i proceseve demokratike’

12.12.2018

Instituti Demokraci për zhvillim (D4D), ka filluar botimin e një serie të blogjeve tematike në kuadër të projektit ‘Avancimi i proceseve demokratike’ të mbështetur nga Departamenti Federal i Punëve të Jashtme të Zvicrës. Shkrimet e botuara realiozohen për të kuptuar më mirë reformën e mirëfilltë zgjedhore, e cila do të kontribuonte në zgjedhje të lira dhe të drejta, e jo në një reformë sa për të thënë. Autorët/et e shkrimeve do të jenë nga organizata të ndryshme vendore, të cilat mbulojnë fusha të ndryshme në kuadër të zgjedhjeve. Shkrimet mund t’i lexoni në sbunker, tek blogjet tematike, ndër titullin blogu tematik ‘Zgjedhje&Zgjidhje’.

 1. – Selatin Kllokoqi Reforma zgjedhore – të kthehet vendimmarrja te qytetarët
  [LINK] [PDF]
 2. – Eugen Cakolli  Mbi historikun dhe rëndësinë e përzgjedhjes së dizajnit të fletëvotimit në Kosovë
  [LINK] [PDF]
 3. – Rezarta Delibashzade – Manipulimet zgjedhore ndër vite
  [LINK] [PDF]
 4. – Valmir Ismaili – Zgjedhja e presidentit si pjesë e reformës zgjedhore
  [LINK] [PDF]
 5. – Artan Demhasaj – Lidhja klienteliste në mes të partive politike dhe bizneseve
  [LINK] [PDF]
 6. – Betim Musliu – Luftimi i krimit të organizuar në zgjedhje nga “pronto” drejtësia, utopike
  [LINK] [PDF]
 7. – Asdren Osaj – Demokracia fillon nga listat e hapura
  [LINK] [PDF]
 8. – Gersi Gashi – Balotazhi u dëshmua të jetë mjet i dobishëm dhe i domosdoshëm për demokracinë dhe qeverisjen lokale
  [LINK] [PDF]
 9. – Blerinë Ukshini – Votimi nga jashtë vendit: A po neglizhohet rëndësia e diasporës?
  [LINK] [PDF]
 10. – Jovana Radosavleviq – Pjesëmarrja serbe në Zgjedhjet Komunale të Kosovës 2017: Një parti që t’i përfaqësojë të gjithë
  [LINK] [PDF]