Rikthimi i lajmeve të publikuara vite më parë si ngjarje aktuale

29.05.2024

Ka tendenca që lajme dhe intervista të caktuara të përdoren në kontekste të tjera duke e marrë të vërtetën dhe duke e interpretuar ndryshe me qëllim që të krijohen skandalet. Lajmet e bëra bujë kohë më parë rikthehen si lajme aktuale për klikueshmëri.

Kjo infografikë është përgatitur nga Instituti Demokraci për Zhvillim (D4D) në kuadër të projektit “Mbulueshmëria dhe kuptueshmëria e çrregullimit të informacionit në Kosovë”, që mbështetet nga NDI dhe USAID në Kosovë.

Të tjerat

Tituj të Bujshëm dhe Teori Konspirative

Projektligji për riprodhim të asistuar-IVF

Narrativat në Gjuhën Serbe për Muajin Nëntor 2023