Mungesa e përkrahjes financiare shihet si pengesë për avancimin e rinisë brenda subjekteve politike!

27.04.2021

Instituti D4D gjatë vitit 2020 ka publikuar raportin “Sa miqësore janë partitë politike ndaj të rinjve?”, ku 28% e të rinjve/rejave të subjekteve politike që ishin pjesë e anketës kanë deklaruar se mungesa e përkrahjes financiare shihet si pengesë për avancimin e tyre në parti politike. Andaj, që rinia të inkurajohet më shumë për pjesëmarrje në proceset politikëbërëse dhe vendimmarrëse brenda strukturave të subjekteve politike, D4D rekomandon subjektet politike si në vijim:

Kjo infografikë është realizuar në kuadër të projektit “Pjesëmarrja e rinisë me integritet politik”, me mbështetje nga National Endowment for Democracy (NED).

#ZgjedhejtLokale2021 | #LocalElections2021 | #Lokalniizbori2021

Të tjerat

Bashkëpunim ndërpartiak mes të rinjve mund të sjell më shpejtë ndryshimet tek grupet e synuara!

Qasja e Qeverisë Kurti në raport me dialogun Kosovë-Serbi?

Cilat duhet të jenë 3 prioritetet kyçe të politikës së jashtme Kosovare