Tituj të Bujshëm dhe Teori Konspirative

29.05.2024

Titujt janë mjete efektive për ndryshimin e perceptimit publik dhe të të kuptuarit të ngjarjeve. Duke kombinuar dukuritë në një vend me ato në një tjetër, titulli në fjalë përcjell dezinformate duke nxitur pasiguri tek lexuesit për situatën aktuale në Kosove. Kjo formë e titujve senzacional mund të përkeqësojë tensionet ekzistuese dhe të shkaktojë panik të panevojshëm në publik.

Kjo infografikë është përgatitur nga Instituti Demokraci për Zhvillim (D4D) në kuadër të projektit “Mbulueshmëria dhe kuptueshmëria e çrregullimit të informacionit në Kosovë”, që mbështetet nga NDI dhe USAID në Kosovë.

Të tjerat

Rikthimi i lajmeve të publikuara vite më parë si ngjarje aktuale

Projektligji për riprodhim të asistuar-IVF

Narrativat në Gjuhën Serbe për Muajin Nëntor 2023