Narrativat në Gjuhën Serbe për Muajin Nëntor 2023

28.03.2024

Për lexuesit serb, qeveria e Kosovës portretizohet si një regjim që “terrorizon” komunitetin serb. Gjetje të ngjashme janë evidentuar edhe në muajt paraprak. Përmes këtyre titujve po krijohet një “e vërtetë” tjetër për qytetarët në Serbi, gjë që krijon më shumë ndasi etnike dhe nxitë më shumë urrejte, nga të cilat kërcënohet edhe stabiliteti në vend dhe rajon.

Kjo infografikë është përgatitur nga Instituti Demokraci për Zhvillim (D4D) në kuadër të projektit “Mbulueshmëria dhe kuptueshmëria e çrregullimit të informacionit në Kosovë”, që mbështetet nga NDI dhe USAID në Kosovë.

Të tjerat

Projektligji për riprodhim të asistuar-IVF

Pezullimi i Vizave

Zhvillimet në Veri