Instituti D4D ka kryer një sondazh në qershor-korrik 2023, së bashku me partneret rajonal në Kosovë, Shqipëri, Maqedoninë e Veriut, Mal të Zi dhe Serbi për punën e grave pa pagesë. Sipas këtij sondazhi puna më e kryer nga gratë është pastrimi, e ndjekur nga kujdesi për fëmijët dhe gatimi. Ndërkohë, krahasuar me gratë, homologët e tyre burrat shpenzojnë pjesën më të madhe të kohës në kujdesin e fëmijëve, ose kanë deklaruar se nuk bëjnë asnjë nga këto aktivitete shtëpiake.

Kjo infografike është realizuar me mbështetjen e Ambasadës Norvegjeze në Prishtinë, ndërsa te dhënat janë nga hulumtimi që pritet të publikohet së shpejti nga D4D Ekonomia e nënvlerësuar: Puna e papaguar e grave si një pengesë për fuqizimin ekonomik.

Të tjerat

Pezullimi i vizave

A do të votonit nëse zgjedhjet mbahen të dielën tjetër?

Sa mendoni se janë komunat aktive në rrjetet sociale mbi përditësimin e informatave për qytetarët?