Lansimi i raportit mbi gjuhën e urrejtjes, seksiste dhe raciste

12.01.2024
Instituti Demokraci për Zhvillim (D4D), ka lansuar me datë 22 Dhjetor raportin për vitin 2023, mbi gjuhën e urrejtjes, seksiste dhe raciste. Gjatë vitit 2023 janë analizuar lajme dhe postime me gjuhë të urrejtjes ndaj grave, komunitetit LGBTI+, komuniteteve etnike dhe personave me aftësi të kufizuar.
Ky aktivitet përkrahet nga programi i Fondacionit Kosovar për Shoqëri Civile (KCSF) ‘EJA Kosovë’, bashkëfinancuar nga Agjencia Zvicerane për Zhvillim dhe Bashkëpunim (SDC), Suedia dhe Qeveria e Dukatit të Madh të Luksemburgut