Forumi i Politikave: Rritja e sigurisë përmes aleancës energjetike – Një veprim i përbashkët

05.07.2023

Është mbajtur gjatë ditës së djeshme takimi i Forumit të Politikave me temën: Rritja e sigurisë përmes aleancës energjetike – Një veprim i përbashkët, i organizuar nga D4D, i mbështetur nga Fondi i Ballkanit Perëndimor (WBF) dhe i bashkëfinancuar nga Bashkimi Evropian, ku prezent ishin institucione dhe pjesëtarë të shoqërisë civile të kësaj fushe.

Aleanca e Sigurisë së Energjisë synon të krijojë një platformë interaktive për informacion, diskutime, analiza, kërkime akademike, ekspertizë, trajnime, rekomandime për politika, avokim dhe rrjetëzim në të gjitha aspektet e sigurisë energjetike në Kosovë dhe në bashkëpunim me Institutin Shqiptar për Studime Ndërkombëtare (AIIS). ) – Shqipëria dhe Instituti i Politikave Evropiane (EPI) – Maqedonia e Veriut.

Aleanca e Sigurisë së Energjisë do të mbështesë dhe promovojë politika bashkëkohore të sigurisë së energjisë bazuar në burime të reja të energjisë si energjia e rinovueshme dhe e gjelbër. Ky forum politikash do të fokusohet vetëm në zhvillimet e Kosovës në sigurinë energjetike, me rekomandime konkrete që duhen përgatitur për vendimmarrësit dhe agjencitë përkatëse ekzekutive.