Shqiptarët dhe Shqiptarët: A mund të përballemi së bashku me historinë e të kaluarës?

12.09.2017 D4D

Salloni i së martës u mbajt më 12 Shtator 2017, me temën: “Shqiptarët dhe Shqiptarët: A mund të përballemi së bashku me historinë e të kaluarës?”

Hapja informuese dhe provokuese u bë nga: Fatos Lubonja, Shkrimtar; Nora Ahmetaj, Themeluese, Qendra për Hulumtim, Dokumentim dhe Publikim (QHDP)  dhe Kushtrim Koliqi, Drejtor Ekzekutiv, INTEGRA. Panelistët theksuan se shqiptarët në të dy anët e kufirit kanë të kaluar të vështirë. E kaluara jonë e ndryshme na bën që edhe të shohim ndryshe njëri tjetrin.

Ky sallon u moderua nga Korab Krasniqi, Menaxher i projektit, ForumZDF, ndërsa editoriali u shkrua nga Jetlir Buja.

Editorialin e sallonit mund ta lexoni në uebfaqen e Institutit D4D.

 

Sallonet e ardhshme