Lajme rreth ligjit për martesat e gjinisë së njejtë – Draft Kodi Civil

28.02.2022

Gjatë periudhës 21-26 shkurt, Instituti Demokraci për Zhvillim (D4D), ka monitoruar përdorimin e gjuhës në media sociale, mbi lajmet rreth ligjit për martesat e gjinisë së njejtë të Draft Kodit Civil.

Gjatë monitorimit të 100 lajmeve me ndërveprimet më të larta në rrjete sociale, ne kemi hasur në gjuhë të ashpër, gjuhë të urrejtjes, gjuhë linquese, gjuhë seksiste dhe gjuhë raciste, në 178 komente apo lajme.

Instituti Demokraci për Zhvillim (D4D) përkrahet nga programi i Fondacionit Kosovar për Shoqëri Civile (KCSF) ‘EJA Kosovë’, bashkëfinancuar nga Agjencia Zvicerane për Zhvillim dhe Bashkëpunim (SDC), Suedia dhe Qeveria e Dukatit të Madh të Luksemburgut.

Të tjerat

Ndarja gjinore e tregut të punës

Komentet e qytetarve në facebook për 11 gratë kandidate për Kryetare të Komunave

Si e vlerësoni gjashtë mujorin e parë të Qeverisë Kurti?