Komentet e qytetarve në facebook për 11 gratë kandidate për Kryetare të Komunave

13.01.2022

Në Zgjedhjet Lokale të vitit 2021 ishin gjithsej 14 gra kandidate për Kryetare të Komunave. Prej tyre 11 ishin nga subjektet politike me shumicë shqiptare. Megjithëse vërhet një prezencë më e vogël e mbulueshmërisë mediale të grave kandidate në krahasim homologët e tyre burra, kohë pas kohe ishin pjesë e artikujve dhe postimeve të shpërndarë sidomos në faqet në Facebook. Postimi i lajmeve të ndryshme në Facebook u mundësoi shumë përdoruesve të kësaj platforme të komentojnë mendimet e tyre, e që në masë të madhe përmbanin gjuhë seksiste, ofenduese, gjuhë të urrejtjes dhe ndasive politike. Instituti D4D ka bërë monitorimin e komenteve në postimet ku flitej për 11 kandidatet për Kryetare të Komunave në mostrën e gjuhës shqipe (Arbënesha Kuqi, Floretë Zejnullahu, Kaltrina Salihu, Leonora Bunjkau-Morina, Sibel Halimi, Hyrije Dobrunaj, Arta Ahmeti-Xhylani, Anduena Gralleva, Ardiana Qorraj, Mimoza Kusari-Lila, Drena Podrimcaku) duke analizuar 373 postime me gjithsej 5,567 komente.

 

Të tjerat

A do të votonit nëse zgjedhjet mbahen të dielën tjetër?

Sa mendoni se janë komunat aktive në rrjetet sociale mbi përditësimin e informatave për qytetarët?