Rasim Alija

Përtej protestave, gazit lotsjellës, seancave kamikaze në orët e vona të mbrëmjes dhe prapaskenave të subjekteve politike të cilat bllokuan punën e kuvendit, janë dy gjëra që shënjuan (mos)punën e kuvendit.

Përtej debateve numerologjike të krijimit të qeverisë dhe skenareve të mundshme. Përtej vijave të kuqe, debateve moralizuese dhe shit-blerjes së deputetëve. Përtej trinomit të çështjeve të mëdha; demarkacionit, asociacionit të komunave Serbe dhe gjykatës speciale, qeveria e ardhëshme duhet të mendojë seriozisht për katër prioritete që duhet adresuar. Për më shumë, për adresimin e këtyre […]

Vrapi i Kosovës drejt demokracisë me pengesa çdo njëmijë metra, ende kërkon punë për t’i kaluar pengesat pa u rrëzuar, për të mbërritur tek caku i synuar. Në një përshkrim të thjeshtë të asaj që quhet parakusht për qeverisjen në një vend demokratik, partitë politike garojnë në zgjedhje, fitojnë mandatet për të bërë qeverinë dhe […]