Eugen Cakolli

Ndonëse shumëkush mund të ketë pritur që pas zgjedhjeve parlamentare, ku ishte shënuar numri më i madh i grave të zgjedhura në përgjithësi e atyre pa ndihmën e kuotës gjinore në veçanti, do të vijohej me trend të ngjashëm të përfaqësimit të grave edhe në zgjedhje lokale, kjo nuk ndodhi. Madje, duhet risjellë në vëmendje […]

“Rinia është e ardhmja e vendit” – besoj që gjithsecili prej nesh e ka dëgjuar këtë shprehje. Sidomos nga zyrtarët e ndryshëm politik, e veçanërisht gjatë fushatave zgjedhore. Në këtë kontekst, ekziston një diskrepancë e madhe mes numrit të përgjithshëm të të rinjve dhe të rinjve të angazhuar në politikë. Duke qenë rreth gjysma e […]