Doruntina Baliu

‘I ndihmon shumë gruas’, i thuhet një babai që kryen ritualet bazike në kujdesin ndaj foshnjës, siç është ushqimi apo ndërrimi i pelenës së një bebeje. Në raste të tjera këta baballarë edhe zhvishen nga ‘petku i burrërisë’, nëse guxojnë të sakrifikojnë diçka nga puna për të kontribuar në punët që tradicionalisht njihen si të […]

Çdo vit, mijëra studentë nga universitetet publike hedhin në ajër kapelat katrore për të marrë më pas një letër me të njëjtën formë nga e cila shpresojnë të realizojnë ëndrrën për një të ardhme të sigurtë. Duhet një debat i gjatë për të analizuar faktorët dhe modelet shoqërore të cilat i nxisin ëndrrat dhe ambiciet  […]