Rinia në Kosovë: Orientuar drejt arsimit profesional apo universitar?

15.05.2017 D4D

Të hënën, më 15 maj 2017, u mbajt Salloni i rradhës me të rinj në Skenderaj me temën: “Rinia në Kosovë: Orientuar drejt arsimit profesional apo universitar?”

Fjala e hapjes u mbajt nga: Xhevdet Lashaj, Zëvendës Drejtor, Qendra e kompetencës e cila është një shkollë profesionale. Këtu studentët ende nuk aplikojnë për të qenë pjesë në të, pasi ata e konsiderojnë që me përfundimin e shkollës profesionale nuk do t’i ndihmojë ata të gjejnë një punë. Basri Jashari, Profesor në Gjimnazin “Hamëz Jashari” përmendi se në ditët e sotme studentët e AAP kanë më shumë shanse në tregun e punës sesa ata që përfundojnë shkollimin e lartë. Arbon Osmani, përfaqësuesi i të rinjve deklaroi se pavarësisht nga problemet ekonomike, të rinjtë duhet të vendosin vetë për studimet e tyre duke mos qenë nën presion nga prindërit e tyre.

Ky sallon u moderua nga Xhevat Dervishi, Zyrtar rinor, Komuna Skenderaj, dhe Op-ed u shkrua nga Bahri Sejdiu, gazetar.

ditorialin e këtij salloni mund ta gjeni edhe në uebfaqen zyrtare të gazetës “Zëri”.

Sallonet me të rinj organizohet në bashkëpunim me Ministrinë e Kulturës, Rinisë dhe Sportit dhe Friedrich Ebert Stiftung.

Sallonet e ardhshme