D4D

Të marten më 13 Shkurt u mbajt Salloni me temën: “10 vjet shtet: A jemi rritur për të marrë vendime vet?” Hapja informuese dhe nxitëse u bë nga: Ruairí O’Connell, Ambasadori Britanik në Kosovë dhe Venera Hajrullahu, Drejtoreshë Ekzekutive, Fondacioni Kosovar për Shoqëri Civile – KCSF. Gjatë diskutimit u theksua nga panelistët se Kosova në momentin kur […]

Të marten më 30 janar 2018, u mbajt salloni nëpër komuna në Mitrovicë me temën: “Dialog social: Koha për agjendën e punës së dinjitetshme”. Hapja informuese dhe nxitëse u bë nga: Florentina Hajdari, Menaxhere e Programit, OJQ Mundësia dhe Bukurije Brezhnica, aktiviste e shoqërisë civile. Pjesëmarrësit dhe panelistet diskutuan për kushtet e punëtorve në sektorin […]

Të martën më 30 Janar 2018, u mbajt Salloni në Podujevë me temën “A ofrojnë mekanizmat ekzistues mundësi të riintegrimit për të rikthyerit?” Panelistët në sallon ishin Ylber Salihu, zyrtar për Integrime Evropiane, dhe Fadil Berisha, zyrtar në Qendrën për Punë Sociale. Panelistët treguan komunat kanë shumë pak kompetenca dhe fleksibilitet në trajtimin çështjeve të të rikthyerve. […]

Të hënën më 29 janar 2018, u mbajt Salloni nëpër komuna në Gjakovë me temën: “Dialog social: Koha për agjendën e punës së dinjitetshme”. Hapja informuese dhe nxitëse u bë nga: Xhenisare Këpuska, Qendra për Punësim Rajonal, Komuna e Gjakovës; Fatos Axhemi, Drejtor Ekzekutiv, Jakova Innovation Center dhe Arbër Lleshi, Drejtor Ekzekutiv, Bonevet Gjakova. Pjësëmarrësit […]

Të martën me 19 Dhjetor u mbajt Salloni i fundit për vitin 2017, me temë: “Si do të përkrahen interesat e të rinjve nga anëtarët e rinj të kuvendit komunal të Prishtinës?” Panelistët në këtë sallon ishin Adrian Berisha nga Lëvizja Vetëvendosje – LVV; Kushtrim Sopa nga Lidhja Demokratike e Kosovës – LDK dhe Leutrim […]

Të enjten më 14 Dhjetor, 2017, u mbajt Salloni në Ferizaj me temën “A ofrojnë mekanizmat ekzistues mundësi të riintegrimit për të rikthyerit?” Hapja informuese u bë nga: Xhevahire Dervishi – Rexhepi, Koordinatore për Kthim të Qëndrueshëm, Komuna e Ferizajit dhe Plator Avdiu, hulumtues, Qendra Kosovare për Studime të Sigurisë. Panelistët dhe pjesëmarrësit i shohin […]

Të enjten me 7 Dhjetor 2017 është mbajtur salloni në Vushtrri në kuadër të Salloneve me të rinj në komuna me temën: Cilat janë problemet në sistemin e edukimit që pengojnë zhvillimin e të rinjve? Hapja informuese u mbajt nga: Xhevat Lahu, Drejtor i gjimnazit në Vushtrri; Muzafer Shala, Dekan i fakultetit të shkencave kompjuterike […]

Salloni i radhës, u mbajt të martën më 5 Dhjetor 2017 me temën: “Si do t’i përkrahë shoqëria të mbijetuarat/it e dhunës seksuale të ndërlidhur me konfliktin?” Hapja informuese dhe nxitëse u bë nga: Minire Begaj, Komisioni për njohjen dhe verifikimin e statusit të personave të dhunuar gjatë luftës; Petrit Çollaku, Asociacioni i gazetarëve të Kosovës dhe […]

Sallonin i radhës me Anëtar të Kuvendit komunal u mbajt në Kllokotit, me temën: “Cili do të jetë roli i anëtarëve të Kuvendit komunal për të mbrojtur interesat e të rinjve?” Hapja informuese dhe nxitëse u bë nga: Sasa Mirković, Iniciativa Qytetare për Kllokot dhe Vërbovc; dhe Naser Shabani, Partia Demokratike e Kosovës. Në këtë Sallon […]

Të hënën më 4 Dhjetor 2017 u mbajt Salloni në Mitrovicë me temën: “Leja prindërore në kontribut për barazi gjinore”. Hapja informuese dhe nxitëse u bë nga: Rrustem Abiti, Oda Ekonomike e Kosovës;  Hajrullah Mustafa, Sociolog  dhe Valbona Sadiku, ndërmarrëse. Panelistet theksuan rëndësinë që gratë të aktivizohen në treg të punës në shkallë të njëjtë si burrat, duhet të favorizohen politika […]

Të martën më 14 Nëntor 2017, u mbajt Salloni i së martes me temën: “Çfarë duhet e nuk po ju mësojmë nxënësve tanë në shkolla?” Hapja informuese dhe nxitëse u bë nga: Dr. Keith Prenton, ekspert i arsimit; Dr. Xhavit Rexhaj, ekspert i arsimit; dhe Selim Mehmeti, hulumtues në Institutin Pedagogjik të Kosovës. Pjesëmarrësit dhe panelistët bien dakord që problemi nuk është tek nxënësit, mësuesit […]

Më 7 Nëntor, në Gjilan është  mbajtur salloni mbi temën “Pushimi prindëror: A e ndihmon barazinë gjinore?”. Të ftuar si panelistë ishin: Burim Korqa, Menaxher i projekteve – Kosovo Center for Bussines Support (KCBS), Ziadin Hasani, pediatër – Spitali Rajonal i Gjilanit dhe Kryetar i RC Gjilan, dhe Majlinda Ibrahimi, psikologe, Qendra e kujdesit ditor […]

Është mbajtur te hënën me 6 Nëntor 2017 salloni në Deçan në kuadër të Salloneve me të rinj në komuna me temën: “Rinia kosovare: problem apo potencial për ta përdorur?”, Hapjen informuese e mbajtën: Bashkim Ramosaj, Kryetar i Komunës së Deçanit; Burim Ramadani, Drejtor Ekzekutiv i SPRC-së dhe Fitore Shala, koordinatore e Qendrës Rinore. Panelistët […]

Të premten me 3 Nëntor u mbajt Salloni në Prizren mbi temën: “Punësim jo i barabartë: A kemi politika lokale për aktivizimin e grave në tregun e punës?” Hapja informuese dhe provokuese u bë nga:  Ajtene Krasniqi, pronare biznesi dhe Flura Marseli, pronare biznesi. Pjesëmarrësit/et gjatë diskutimit theksuan se për shkak të mungesës së strategjive të […]

Me 1 Nëntor 2017, u mbajt Salloni i radhës në komuna me të rinjtë në Istog me temën: Sa do të ndihmonte procesin mësimor prezenca e psikologut në shkolla? Fjalimet hapëse u mbajtën nga: Valentina Alihajdaraj, Zyrtare në Departamentin e Arsimit në Komunën e Istogut; Kosovare Maraj, Psikologe dhe Burbuq Ademaj, Psikolog. Panelistët dhe pjesëmarrësit e […]

Të martën më 31 Tetor 2017, u mbajt Salloni me temën: “Qeverisja lokale vs. niveli qendror: Sfidat në udhëkryq?” Hapja informuese dhe nxitëse u bë nga: Rozafa Ukimeraj, Sekretare e Përgjithshme, Ministria e Administrimit të Pushtetit Lokal – MAPL; Sazan Ibrahimi, Kryetar, Asociacioni i komunave të Kosovës dhe Bekim Salihu, Hulumtues i lartë, Instituti GAP. Ky […]

Salloni i radhës u mbajt më 24 Tetor 2017 me temën: “Çfarë pamë në zgjedhjet lokale? Programe për zhvillim apo rutinë të ripërsëritjes?” Hapja informuese dhe nxitëse u bë nga: Albulena Sadiku, Rrjeti Ballkanik për gazetari hulumtuese – BIRN; Veton Mujaj, Syri i Vizionit dhe Artan Murati, Instituti Demokratik i Kosovës (KDI). Panelistët theksuan se kjo […]

Sallonin e së martes me kandidatët për Kryetar të Komunës së Kamenicës u mbajt me datë 17 Tetor 2017 me temën: “Çfarë ofrojnë kandidatët për rininë?” Hapja informuese dhe nxitëse do të bëhet nga: Amir Canaj, Aleanca Kosova e Re – AKR; Kujtim Gashi, Partia Demokratike e Kosovës – PDK dhe Shaip Surdulli, Lidhja Demokratike e Kosovës […]

Salloni me kandidatët për Kryetar të Komunës së Pejës u mbajtë me datë 12 Tetor 2017 me temën: “Çfarë ofrojnë kandidatët për rininë?” Hapja informuese dhe nxitëse do të bëhet nga: Bashkim Nurboja, Lëvizja Vetëvendosje dhe Sali Kelmendi, NISMA për Kosovën. Kandidatë në planprogramin e tyre për të rinj, fokusin e veçantë e kishin në arsim, […]

Të mërkuren me 11 Tetor u mbajt Salloni me të rinj nga Komuna e Vitisë me temën: Cilat ndryshime kanë nevoj të rinjtë e komunës së Vitisë? Fjalimet hapëse u mbajtën nga: Hasan Aliu, Nënkryetar i komunës së Vitisë; Sadie Lutfiu, Kryetare e Këshillit të veprimit rinor lokal në Viti dhe Tefik Salihu, përfaqësues nga shoqëria […]

Salloni i së martes me kandidatët për Kryetar të Komunës së Prishtinës u mbajt me datë 10 Tetor 2017 me temën: “Çfarë ofrojnë kandidatët për rininë?” Hapja informuese dhe nxitëse u bë nga: Arbër Vllahiu, Aleanca për Ardhmërinë e Kosovës – AAK; Lirak Çelaj, Partia Demokratike e Kosovës – PDK, Rifat Deri – Alternativa dhe Selim Pacolli […]

Sallonin me kandidat për Kryetar të Komunës së Mitrovicës, u mbajt të martën më në Mitrovicë,  me temën: “Çfarë ofrojnë kandidatët për rininë e Mitrovicës?” Hapja informuese dhe provokueseu bë nga: Qazim Shala, NISMA për Kosovën; Safet Kamberi, Lidhja Demokratike e Kosovës – LDK dhe Valdete Idrizi, Partia Demokratike e Kosovës – PDK. Kandidatët/et për […]

Sallonin me kandidat për Kryetar të Komunës të Prizrenit, u mbahet të martën më 03 tetor 2017, me temën: “Çfarë ofrojnë kandidatët për rininë e Prizrenit?” Hapja informuese dhe provokuese u bëhet nga: Lulzim Kabashi, Aleanca për Ardhmërinë e Kosovës – AAK; Mytaher Haskuka, Lëvizja Vetëvendosje – LVV; Shaqir Totaj, Partia Demokratike e Kosovës – PDK; Veton […]

Të martën më 3 Tetor 2017, u mbajt Salloni me temën: “Transparenca dhe llogaridhënia e këshillit drejtues të Universitetit të Prishtinës” Hapja informuese dhe nxitëse u bë nga: Arton Demhasaj, Drejtor Ekzekutiv, ÇOHU dhe Xhavit Rexhaj, Njohës i çështjeve të arsimit. Panelistët theksuan se Këshilli Drejtues është i politizuar dhe si rezultat UP-ja nuk funksionon i pavaruar, […]

Sallonin me kandidat për Kryetar të Komunës së Gjilanit, u mbajt të enjten më 28 Shtator 2017 me temën: “Çfarë ofrojnë kandidatët për rininë?” Hapja informuese dhe nxitëse do të bëhet nga: Sami Kurteshi, Lëvizja Vetëvendosje – LVV dhe Zenun Pajaziti, Partia Demokratike e Kosovës – PDK. Kandidatët për kryetar të komunës premtuan që të […]

Më 27 Shtator 2017 në Novobërdë u mbajt Salloni me të rinjtë me temën: Programet jashtëshkollore: Sa do të i avanconin të rinjët? Hapja informuese dhe provokuese u bë nga: Adem Abazi, Drejtor për Arsim, Rini, Kulturë dhe Sport, Komuna e Novobërdës; Bedri Gashi, përfaqësues i shoqërisë civile  dhe Ilir Mustafa, zyrtar për financa. Panelistët thanë […]

Të martën më 26 Shtator 2017,  u mbajt salloni me temën: “Sa janë të pavarura autoritetet rregullative në Kosovë?” Hapja informuese dhe provokuese u bë nga: Jeton Isufi, Autoriteti rregullativ i hekurudhave të Kosovës; Zana Bejta, Udhëheqëse e çështjeve ligjore dhe të rregullatorit – IPKO, dhe Burim Ejupi, Drejtor Ekzekutiv, INDEP. Panelistët theksuan se pavarsia e bordeve […]

Salloni i së martës u mbajt më 12 Shtator 2017, me temën: “Shqiptarët dhe Shqiptarët: A mund të përballemi së bashku me historinë e të kaluarës?” Hapja informuese dhe provokuese u bë nga: Fatos Lubonja, Shkrimtar; Nora Ahmetaj, Themeluese, Qendra për Hulumtim, Dokumentim dhe Publikim (QHDP)  dhe Kushtrim Koliqi, Drejtor Ekzekutiv, INTEGRA. Panelistët theksuan se shqiptarët […]

Sallonet e së martes kanë filluar përsëri me 5 Shtator në Podujevë me temën: “Punësim jo i barabartë: A kemi politika lokale per aktivizimin e grave në tregun e punës?” Panelistët në këtë sallon ishin: Naime Podvorica, Zyrtare për barazi gjinore, Komuna e Podujevës; Janina Shala, Drejtoria për Zhvillim Ekonomik dhe Shpend Sopa, OJQ Ekovisioni. […]

Të marten me 11 Korrik 2017,  Salloni i së martes u mbajt në Ferizaj mbi temën: “Pushimi i përbashkët prindëror: Sa janë të gatshëm burrat për të ndarë këtë përgjegjësi?” Hapja informuese dhe provokuese u bë nga: Armend Pajaziti, Përfaqësues i biznesit i cili tha se shumica e bizneseve kosovare janë biznese individuale të cilat gjenerojnë vetëm […]

Të marten me 4 Korrik, Salloni i së martes u mbajt në Gjilan me temën: “Punësim jo i barabartë: A kemi politika lokale per aktivizimin e grave në tregun e punës?” Panelistët në këtë Sallon theksuan rëndësinë e implementimit të politikave të nivelit qendror në atë lokal. Por duke marrë parasysh mos orientimin e politikave […]

Të enjten më 29 Qershor 2017, Salloni u mbajt në Lipjan, me temën: “Si janë kushtet dhe si të e përmirësojmë edukimin në shkollat tona?” Hapja informuese dhe provokuese do të bëhet nga: Sefer Tasholli, Nënkryetar i Komunës së Lipjanit; Rasim Hasani, Drejtor, Drejtorati i Arsimit dhe Flakadon Osmani, Kryetari, Këshilli i Veprimit Rinor Lokal në […]

Të marten me 27 Qershor në Gllogoc/Drenas, në kuadër të Salloneve me të rinj u mbajt salloni me temën: “Rinia dhe politika: Si i shohin dhe vlerësojnë të rinjët politikanët?” Hapja informuese dhe provokuese u bë nga: Xhavit Drenori, Asambleist, Kuvendi Komunal Gllogoc i cili theksoi se rinia nuk është e pavarur në mënyrën e […]

Të marten me datë 27 Qershor u mbajt Salloni me temën:“Politika, arti i mbushjes së llogarive!” Hapja informuese dhe provokuese u bë nga: Faton Mehmeti, Udhëheqës i Departamentit për Parandalim Korrupsion, Agjencia Kundër-Korrupsion i cili theksoi se deklarimi i pasurisë së zyrtarëve të lartë shtetëror është një proces teknikisht shumë i vështirë. Poashtu për shkak […]

Të martën më 13 Qershor u mbajt Salloni me temën:“Gruaja shtyllë e shoqërisë” – Bllof i fushatave apo në qendër të qeverisjes së ardhshme?”. Hapja informuese dhe provokuese do të bëhet nga:  Sibel Halimi, Ligjeruese e studimeve gjinore, Fakulteti Filozofik tha se në këtë fushatë elektorale më shumë se çdo herë u shpalosën programe që […]

Me datë 6 Qershor 2017 u mbajt Salloni i së martes me temën: “Agjenda e Kosovës: A jemi në drejtimin e duhur?” Hapja informuese dhe provokuese u bë nga:  Shkëlqesia e saj znj.Nataliya Apostolova, Kryesuese, Zyra e Bashkimit Evropian në Kosovë tha se Kosova është në rrugën e duhur në integrim Evropian por që edhe […]

Të premten me datë 26 Maj 2017, në Klinë u mbajt Salloni i rradhës me të rinj me temën: Rinia e Kosovës a është lobuese dhe pëkrahëse për barazi gjinore? Panelistët ishin: Vlora Tafili, Asambleiste në Kuvendin Komunal te Klinës e cila theksoi vështirësitë të cilat ajo ka për të përfaqësuar gratë në vendimmarrje. Kjo […]

Të mërkurën, më 24 Maj 2017, në Prizren u mbajt Salloni me temën:“Pushimi i përbashkët prindëror: Sa janë të gatshëm burrat për të ndarë këtë përgjegjësi?” Hapja informuese dhe provokuese u bë nga: Jusuf Azemi, Kryetar, Sindikata e Sektorit Privat, i cili theksoi punën të cilën kjo sindikatë bën në këtë drejtim. Ai tha se […]

Më 23 Maj 2017, u mbajt Salloni i së martës me temën: “Roli i mediave ne këto zgjedhje: A ndikojnë në votën e qytetarëve?” Hapja informuese dhe provokuese u bë nga: Berat Buzhala, Drejtor Ekzekutiv, Gazeta Express i cili theksoi se në ditët e sotme mediat të cilat kanë adresë ndërsa jo ato “fake” e […]

Të hënën, më 19 maj 2017, në Suharekë u mbajt një sallon i të rinjve me temë: “Sa perspektivë ka një i ri në Kosovë?” Fjala e hapëse u bë nga: Sali Asllanaj, Kryetar i Komunës së Suharekës, i cili përmendi detyrën që ai ka si kryetar komune për të krijuar një mjedis më të […]

Të hënën, më 15 maj 2017, u mbajt Salloni i rradhës me të rinj në Skenderaj me temën: “Rinia në Kosovë: Orientuar drejt arsimit profesional apo universitar?” Fjala e hapjes u mbajt nga: Xhevdet Lashaj, Zëvendës Drejtor, Qendra e kompetencës e cila është një shkollë profesionale. Këtu studentët ende nuk aplikojnë për të qenë pjesë […]

Sot me 5 Maj, Salloni i radhës nëpër komunat e Kosovës është duke u mbajtur në Pejë, me temën “Pushimi i përbashkët prindëror: Sa janë të gatshëm burrat për të ndarë këtë të drejtë?” Fjalimet hapëse u dhanë nga: Islam Husaj, Kryetar i Kuvendit Komunal në Pejë, i cili theksoi se mos-dhënja e pushimit prindëror […]

Më 2 Maj 2017, u mbajt Salloni i së martës me temën: “Mandatet e lëna në gjysmë, shtyerje apo zgjidhje e problemeve?” Hapja informuese dhe provokuese u bë nga: Ganimete Musliu, Deputete nga PDK, Kuvendi i Kosovës e cila tha që deputetët kanë obligim që t’i përfundojnë mandatet e tyre dhe në rast të mospunës […]

Me datë 18 Prill 2017, u mbajt Salloni i së martes me temën: Kontratat afarshkurta: planprishëse për gratë në tregun e punës? Panelistët theksuan rëndësinë e kontratave qoftë me afat te shkurtër, për punësimin e grave. Besa Zogaj-Gashi, Zëvendësministre, Ministria e Zhvillim Ekonomik theksoi se duke parë tendencën e zhvillimit ekonomik nëpër vendet e botës rreth […]

Më 11 Prill 2017, u mbajt Salloni i së martes me temën: “A na mbron nga konflikti të mësuarit e historisë prej shumë perspektivave?” Hapja informuese dhe provokuese u bë nga: Igor Kakolewski, Profesor i historisë dhe Zëvendësdrejtor i Qendrës për hulumtime të historisë, Akademia e Shkencave Polake në Berlin i cili tha se të […]

Me 4 Prill 2017, u mbajt Salloni i së martës me temën: “Sa është sot lajmi i vërtetë?” Fjalimet e hapëse u mbajtën nga: Faik Ispahiu, Kallxo.com, ku ai tha se me lajmin e rremë që bëhet më i lehtë për t’u përhapur se sa informacion i verifikuar, ne duhet të pyesim veten si gazetarë […]

Praktikat e ekonomisë së fshehur nuk janë gjithmonë, siç sugjeron emri, aktivitete të profilit të ulët në ekonomi. Rrjedhja e të dhënave nga “Panama Papers” ka nxjerrë në pah një matricë të evazionit të taksave të nivelit të lartë, që ka fshehur një shumë të konsiderueshme të ardhurash drejt vendeve të Bashkimit Europian dhe ka […]

Të martën më 28 Mars 2017,  u mbajt Salloni me temën:“Sa po e përfaqëson Kuvendi shoqërinë kosovare?” Hapja informuese dhe provokuese u bë nga: Xhevahire Izmaku, Deputete nga PDK, e cila tha se ligjërisht ata përfaqësojnë tërë Republikën e Kosovës, por sa faktikisht arrijnë që të e bëjnë këtë mund te themi se është e pamundur. Prandaj shumica […]

Të martën, më 21 mars 2017, u mbajt Salloni me temën: “Çfarë bën Kosova për personat me dhunti?” Fjalimet e hapjes u mbajtën nga: Jusuf Thaçi, Drejtor i Institutit ATOMI i cili ka punë të përditshme  të punojë ngushtë dhe të gjejë fëmijë me IQ të lartë dhe t’u japë atyre arsim të duhur në […]

Të marten më 14 Mars 2017 u mbajt Salloni i së martes me temën: “Kultura dhe Arti: Riafrimi dhe tejkalimi i dallimeve”. Hapja informuese dhe provokuese u bë nga: Zoran Ristić, Drejtor, GETO Teatri në Graçanicë i cili tha se pikat e bashkëpunimit janë shumë të pakta për shkak të atmosferës politike e cila është krijuar tash […]